Fontos, hogy a nyári fesztiválokon a komolyabb témák is jelen legyenek

A nyár a fiatalok életében sokszor a pihenést, a kikapcsolódást és a szórakozást jelenti. Ebben az időszakban nagyon sokan látogatnak ki különböző fesztiválokra, ahol az önfeledt kikapcsolódás mellett sokszor marad idejük új információk megszerzésére is.
Az EFOP-5.2.2-17-2017-00072 kódszámú, Határon átnyúló közösségfejlesztési kutatások és arra épülő tudásfejlesztés című projekt csapata számára fontos a fiatalok véleményét, hiszen kutatásaink nagy része a jövő nemzedékének érdekében készítjük. A tapasztalat azt mutatja, hogy a fesztiválokon a fiatalok szívesen osztják meg véleményüket, többet kérdeznek, mint máskor és így olyan eszmecsere történik minden alkalommal, amely minden fél számára nagyon hasznos.

Így történt ez a Martosi Szabadegyetemen is, melynek egyik fő célkitűzése a felvidéki fiatalok identitásának erősítése volt. Csécsi Dávid, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatója előadásában bemutatta a fentebb említett projekt eddigi eredményeit. Az előadásban arra kereste a választ, hogy a Kárpát-medencei magyar közösségek kapcsolatrendszerei, egymás iránti attitűdjei milyen szinten vannak, a magyarok között vajon egységes közösségről, vagy különálló közösségek társulásáról beszélhetünk a Kárpát-medencében?”

Fontos mérföldkő volt a projekt életében, hogy a Martosi Szabadegyetemen egyes kutatásaink eredményeit ismertethettük. Azon dolgozunk, hogy a jövőben még több fesztiválon jelen legyünk, 

Fotó: http://nski.hu/martosi-szabadegyetem.html