Horvát nemzetpolitikai tudás-sorozat (záró rész)

A horvát nemzetpolitikának vizsgálata stratégiai fontosságú. A tudás-sorozatunk összes részéből kiderült, hogy nagy szükségünk van ezen jó gyakorlatok feltárására, illetve elemzésére. Egyesületünk fontos céljának tekinti, hogy a nemzeti közösségeket, a társadalmi együttműködéseket erősítse. Közösségfejlesztési kutatásaink jelenleg fontos elemei a szakpolitikai ajánlásoknak.

A tanulmányok, elemzések, adatgyűjtések, tudástranszferek fontos elemei a közösségeket lefedő társadalmi struktúrák kialakítását elősegítése.
A horvát nemzetpolitikáról a Munka Világa Közhasznú Egyesület különböző rendezvényein még több információt megtudhatnak. Az eseményeket általában úgy szervezzük, hogy kerekasztal beszélgetések keretében mindenki véleményét megoszthatja, így egy közös gondolkodás segítségével megfogalmazódhatnak a közös irányvonalak.

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00072 projekt segítségével Egyesületünk célja még, hogy az ifjúsági mozgalmakat fejlessze, a fiatal korosztályok közösségi aktivitásáról térképet létrehozzon (külhonban is), a közösségi tér horizontját tágítsa, a toleranciát és közös közösségi érzést erősítse.