Kismarja és vidékén továbberősödött az együttműködés

Kismarja és vidéke a műhelymunka sorozatunk harmadik állomása volt. A projekt céljaihoz illeszkedve egy igazán különleges szakmai diskurzust generáló műhelymunkára került sor.  
Az alapcélkitűzések továbbra is csak megerősödtek az esemény alkalmával, amely  a partiumi magyarsággal, valamint a határmenti magyar közösséggel való találkozás, a két magyar közösséget elválasztó országhatár mentális hatásainak megismerésével zárult.
A műhelymunka keretében olyan témák kaptak helyet, mint a turizmusfejlesztés határok nélkül vagy a GEO branding a határon átnyúló együttműködésekben.
A második nap fontos témaköre a Kárpát-medencei magyar társadalmi problémák kifejtése és a délvidéki területi verseny vagy területi együttműködés kérdéskörének átbeszélése volt.
A kismarjai műhelymunka lehetőséget adott a nagyszalontai MIDESZ képviselőivel, tagjaival való találkozásra is.

Részletes program:
Május 25.
17.00 – 17.15 köszöntők, bemutatkozások  
17.15 – 21.15 Disszemináció keretében a tapasztalatok megosztása a hazai szakemberek körében tréningek, kompetencia fejlesztések keretében:
Varga Ágnes – Turizmusfejlesztés határok nélkül, azaz Egy komplex térségfejlesztési projekt és ami mögötte van IKT alapú szolgáltatásfejlesztés – két óra
Csécsi Dávid – GEO branding a határon átnyúló együttműködésekben, magyarországi példákon
21.15 - 22.30 Vacsora, kötetlen beszélgetés

Május 26.
9.00.- 9.15 köszöntők, bemutatkozások
9.15 - 13.15 Disszemináció keretében a tapasztalatok megosztása a hazai szakemberek körében tréningek, kompetencia fejlesztések keretében:
Folberth Péter: Kárpát-medencei magyar társadalmi problémák – két óra
Folberth Péter: Területi verseny vagy területi együttműködés – avagy Délvidékkel együtt vagy külön. Majd kerekasztal beszélgetés a témáról a jelenlévők között – két óra
13.15 – 14.15 ebédszünet
14.15 – 18.00 Találkozás a nagyszalontai MIDESZ képviselőivel, tagjaival.
Találkozás, kerekasztal beszélgetés a projekt által felvetett társadalmi problémákkal, illetve a projekt célkitűzéseivel.
18.00 – 20.00 Kulturális program
20.00 – 21.00 Vacsora, kötetlen beszélgetés