Műhelymunkák, tanulmányutak, különböző rendezvények

A projekthez kapcsolódó műhelymunkák és tanulmányutak segítségével kívánjuk bemutatni a szakértőknek egy-egy szűkebb térség, társadalmi réteg társadalmi problémáit, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítsunk magyarországi és külföldi szakértőknek azoknak a jó gyakorlatok, tapasztalatok, megoldások, szakpolitikák átadására, amelyek alkalmasak lehetnek a projektben megfogalmazott problémára.

Fontosnak tartjuk, hogy a külföldi szakemberek tisztában legyenek a magyarországi, az adott témában és régióban lévő pontos helyzetképpel, valamint a magyarországi szakemberek is tisztába kerüljenek a külföldi partnerek által képviselt országok a projekt témájában lévő viszonyokkal. A kölcsönös megismerést a tanulmányutak, előadások, tréningek, illetve a műhelymunkák fogják megalapozni.

A tanulmányutak és műhelymunkák a határmente övezetekben kerülnek megrendezésre, ahol közvetlen a térségi, magyarországi és a szomszédos, határon túli partner szervezetekkel karöltve, magyar állampolgárságú szakértőkkel együtt az adott műhelymunka célt el tudjuk érni.