Sikeres kisteleki tanulmányút

2018. július 11-én a projekt szakmai csapata Kistelekre látogatott. Az ott létük legfontosabb célja az volt, hogy a magyarországi cigányok a cigány nép Magyarországon élő népességét tanulmányozzák, a kutatásokhoz még több tapasztalatot, jó gyakorlatot hozzáadjanak.

Fontos tudni, hogy a magyarországi nemzetiségek közül ők az egyedüliek, akik nem rendelkeznek anyaországgal, ezért nem nemzeti kisebbségként, hanem etnikai kisebbségként határozzák meg őket.

Magyarország legnagyobb hivatalosan elismert kisebbsége című cikkünkben a kisteleki tanulmányút főbb eredményeit ismertettük.

Fontos célkitűzésünk, hogy a nemzeti közösségeket, a társadalmi együttműködéseket kívánja erősítsük és ehhez nagyon fontos, hogy egy tágabb térség problémáit feltárjuk. A jó gyakorlatok a legalkalmasabbak arra, hogy adaptálásával hozzájáruljanak az adott magyarországi térség társadalmi helyzetének javulásához.

A kisteleki tanulmányút nagyban hozzájárult, hogy a cigányság helyzetét feltárhassuk és az eredményeket kutatásainkba beépíthessük.