Figyelem: JavaScript futtatása nem engedélyezett böngészőjében vagy ezen a weboldalon! Nem biztos, hogy ebben a kérdőívben így minden kérdésre választ tud majd adni. Kérjük, nézze át böngészője beállításait.

Pályázati kérdőív

Kedves Hölgyem és Uram! 

Köszönjük, hogy érdeklődik kutatásunk iránt.

A kutatásunk abból indul ki, hogy a magyar társadalom jelentős része határokon kívül él a Kárpát-medencében. A trianoni határmódosítás már közel 100 éve történt és ez a megnyirbált földrajzi állapot jelentős kihívások elé állította a magyar nemzetet. Az eltelt 100 esztendő nem telt el nyom nélkül sem az Anyaországban, sem a külhoni régiókban élő magyar közösségeknél. 

Kutatásunk arra a mentális, érzelmi állapot „letapogatására” irányul, amelyek jellemzik a jelenkor anyaországi és külhoni magyar közösségeit. Célunk, hogy feltárjuk a határ különböző oldalán élő magyar emberek egymáshoz való viszonyulását, attitűdjeit. 
A projekt egy kevéssé kutatott tématerületet, pedig a közösségi kohézió erőssége jelentősen meghatározza egy nemzet további sorsát, későbbi esélyeit. 

 

A kérdőívben lesznek olyan kérdések, melyekre egy válasz adható és lesz olyan is, melyek megválaszolásánál lehetőség lesz több választ is megjelölni. A következő kérdés mindig az előző kérdés megválaszolása után jelennek meg. 

Kérjük, szakítson ránk időt töltse ki a kérdőívet. A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe. FONTOS, hogy a kérdőív kitöltése NÉVTELEN, a válaszadás ÖNKÉNTES, az adatokat pedig kizárólag STATISZTIKAI összesítések formájában, tudományos célból dolgozzuk fel. 

Amennyiben kitöltötte a kérdőívet, külön visszajelzést nem tudunk küldeni az Ön számára. A kutatás eredményeiről a honlapunkon tájékozódhat majd. 

 

Köszönjük, hogy részt vesz a kutatásban!