Tusványoson a projekt szakmai csapata

Tusnádfürdői Szabadegyetem és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet meghívására a projekt szakmai csapata július 25-én előadást tartott.  A magyar társadalmi probléma és annak mélységeit, szerkezetét feltáró kutató tevékenység ismertetését nagy érdeklődéssel fogadták. Az esemény sikeresség abban is rejlett, hogy több reflexió és hozzászóláson keresztül sikerült egy nagyon érdekes beszélgetést is generálni a résztvevőkkel.

Molnár György, Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatójának felvezetője után, Folberth Péter a projekt kutatási vezetője ismertette a társadalmi problémát, az általános magyar-magyar érzelmi viszonyokat. Az előadás során kitértek három szomszédos ország önálló nemzetpolitikai elemzésére is: Bereczki Kinga a román, Andócsi János a horvát, illetve Vass Zoltán szakértő a szerb területet ismertette.

Zárásképpen Folberth Péter a Munka Világa Közhasznú Egyesület projektjének logikáját, felépítését és módszertanát is bemutatta, ezzel is népszerűsítve az alábbi kérdőívet.

http://www.nemzetikozosseg.hu/kerdoiv/

A visszajelzések alapján a projekt végeredményét már mindenki nagyon kíváncsian várja, hiszen ennek a magyar társadalmi problémának ilyen típusú felvillantására még nem volt példa.